Chcem sa starať o seba, chcem žiť zdravšie, chcem. Chcem, chcem...

Sú dni a dni. Aj keď robím hocičo, príde deň kedy som dole. A to doslova. Všetko sa zdá až neuveriteľne vadné a zlé. Mne tieto dni prichádzajú, keď má prísť manželovi výplata. Divné, čo? No prísun peňazí do domácnosti vo mne spôsobuje stres, ktorý neviem vždy ovládať. Panika, že ako rozdeliť tie peniaze, aby všetky strany boli spokojné. A vo výsledku, že mi napriek všetkej mojej snahe to prerozdeliť správne, neostane na nič čo som chcela. A to možno som si len chcela kúpiť soľ do kúpeľa alebo farbu na vlasy. A ono to nevyšlo. V bežné dni ťa všetko a každý naokolo motivuje ako si dovoľ viac, ako si dopraj, ako sa staraj o seba. A ja to aj naozaj chcem!

Chcem sa starať o seba, chcem žiť zdravšie, chcem.

Ako malé rozmaznané decko. No ja by som to naozaj chcela, ale nikto mi nepovedal, že by som tým musela ukrátiť moju rodinu o financie. Chvalabohu zväčša dní nedrieme biedu, no niekedy aj také dni sú. A potom keď príde TEN deň, chytám zúfalstvo. Mala by som byť v práci, nebaví ma sa len starať o deti a nie je z toho žiadny výsledok, mala by som mať príjem, na čo je manžel preč, keď si aj tak nemôžem nič dovoliť. A bičujem sa. Pekne šibalsky moja druhá Ja pracuje na plné obrátky, s plným dúškom nadšenia, že som ju pustila k veleniu. Maká na toľko, že ja už fyzicky plačem a padám do postele. Utápam sa s myšlienkami v hlave, nezdvíham telefón, nevládzem komunikovať. Pozerám do prázdna cez slzy a prosím do prázdna nech mi niekto pomôže. Moje výkyvy emócií nie sú s odmerkou pár centimetrov, mne to siaha do metrov. Tak ako sa veľmi dokážem tešiť, tak veľmi dokážem smútiť a utápať sa. Bohužiaľ výkyvy emócií zvládam ťažko a stále cítim v sebe, že som tenko nad temnotou, ktorá číha.

Ťažko to znie, no aj potlapkanie po pleci, že naozaj to je na dve veci, by mi pomohli ustáť TEN deň. Nie je to stiahnutie ešte do väčšieho dna, je to len štipka pochopenia, že naozaj ma niekto chápe. Že rozumie tomu, že hovorím, že sa mám zle a že nevládzem.

Neodchádzajte od nás, keď sa cítime biedne, stojte pri nás. Pochopte, že aj vyliečený človek môže zažívať naozaj ťažké pády, ktoré bolia a rania. Tie rany sú častokrát natoľko čerstvé, že ich prebudenie je príliš ľahké pre tú druhú.